Debreceni Lovasakadémia

Debrecen kiemelkedően frekventált helyén, a Nagyerdő szívében várja meglévő és leendő lovasait a Debreceni Egyetem Lovasakadémiája. Könnyen megközelíthető, kiváló infrastruktúrális adottságú környezetben, nemzetközi szinten felújított lovardában sajátíthatják el kezdők és haladók egyaránt a lovaglás gyakorlatát.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Debreceni Lovasakadémián évek óta folyik felnőtt- és gyermeklovas oktatás 5-6 éves kortól. Erre a célra kiképzett, különböző méretű lovainkon, valamint szakképzett és gyakorlott lovas oktatókkal biztosítjuk az oktatás feltételeit.

Lovasaink számára mérethez, tudásszinthez és képzettséghez mérten választák meg lovas-oktatóink a megfelelő lovat.

 

Jelenleg a gyerek-és felnőtt lovasoktatásban részt vevő lovaink

 

Hucul - Gralka, Generális és Csaló

A hucul mindössze 131–145 cm marmagasságú. Színe legtöbbször sötétpej vagy pej továbbá fakó vagy egérfakó, de akad fekete vagy tarka egyed is. Feje nagy, de nem aránytalan. Egész testalkata zömök benyomást kelt a széles háttal és szüggyel, a dongás mellkassal.Hátán hátszíj húzódik. Végtagjai rövidek, izmosak. Patái kemények, legtöbbször nem is patkolják. A hucul rendkívüli tulajdonságait elsősorban a hegyvidékeken értékelték nagyra. Tökéletesen alkalmazkodott a hegyi körülményekhez, a zord időjáráshoz, a szegényes táplálékhoz, munkakészsége kiemelkedő, és a rögös hegyi utakon is biztos a lépte.

Connemara póni - Cassie és Francko

Az egyik legnagyobb testű tenyésztett póniló. Feje csinos, szögletes pofával, széles homlokkal, nagy barátságos szemekkel. Rövid lábai vannak, melyeken stabilan áll, kis térdmozgással, meglepően hosszú lépésekkel mozog. Szárcsontjuk rövid, sűrű, lapos és sima, a szár 18–20 cm a lábtőízület alatt. Mély, tömör, kiegyensúlyozott testtel rendelkeznek, mély és szilárd mellkasuk, jó dőlt lapockájuk van. Marmagasságuk 135–150 cm között van. A Connemara póninak természettől fogva nagyon jó az ugróképessége, de alkalmas díjlovaglásra is, sokszor a tőlük nagyobb lovakat is legyőzik, állóképességükkel, intelligenciájukkal és bátorságukkal. Eredetileg a földeken való munkában, kocsihúzásra, teherhordásra használták, a tenyésztés folyamán azonban a sportpóni tulajdonságokat helyezték előtérbe.

Gidrán - Imágó, Udvarhölgy, Rachel, Suhanó

Többhasznú melegvérű fajta. Hátas-, hobby-, sport-, és fogatlónak egyaránt megfelelő. A magyarországi lovassportban számarányánál nagyobb hányadban találunk eredményes egyedeket.  Létszámadatait figyelembe véve az egyik legeredményesebb fajtánk a lovassportok területén. A díjugratásban Medve, Gidran XI, Agresszor, a militaryban Ibolya nemzetközi szinten is megállta a helyét. Kis létszámú állománya folytán szelekciós lehetősége viszonylag korlátozott. Mint őshonos génrezerv fajta, a magyar állattenyésztésben kultúrtörténeti és genetikai értéket is képvisel.

Fjord - Ajándék - kiképzés alatt, remélhetőleg 2019. tavaszán Ő is munkába áll

Az erőteljes, zömök felépítésű fjord póniló igen sokoldalú állat. Szélsőséges időjárási viszonyok között alakult ki, ezért jól tűri a hideget és a zord körülményeket. A hegyi farmokon elvégzi a traktor munkáját, képes szántani, vagy málhát cipelni a meredek utakon és legalább olyan jól megy nyereg alatt, mint fogatban. Igénytelen a takarmányozással szemben, tartása gazdaságos, bátor és önálló akarattal bír. Tanulékony, kellemes temperamentummal rendelkezik, jóindulatú, ezért hobbilóként gyermekek között is tartható. Csak a legelőn tartják, istállózott tartása szinte ismeretlen. Az utóbbi időben lovaglási tulajdonságait helyezik előtérbe, vérmérséklete miatt nagyon jól beválik a terápiás lovaglásban. Rutinos, harmonikus mozgással rendelkezik, lépésben és vágtában jól halad előre, kiegyensúlyozott mozgással galoppozik. Széles léptű, járása nem dülöngélő, ezért a gyermekek biztonságban érzik magukat a hátán.


honlap connemarahonlap gralka

Időpont egyeztetés

Nagy Sándor
Telefon: +36-30-289-3809

 

Lovas oktatás díjszabása

2018.03.01-től az alábbiak szerint alakul

3.000 Ft / 30 perc

5.000 Ft / 60 perc

10 alkalmas bérlet vásárlása esetén 10 % kedvezmény!

A Debreceni Egyetem dolgozói- illetve gyermekei részére 15 % kedvezmény a bérlet végösszegéből.


E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Vissza a szolgáltatásokhoz

2020 Február
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29