Debreceni Lovasakadémia

Szeretettel várjuk minden olyan 6-15 év közötti gyermek jelentkezését, aki a lovakkal és a lovaglással szeretne közelebbről megismerkedni.

A 2018. évi sikerekre, és a nagy érdeklődésre való tekintettel 2019-ben is megrendezésre kerülnek a nyári lovas táborok a Debreceni Lovasakadémián.

 

Programok:*


*** LOVAGLÁS ***

-          Tudásszinthez mérten, napi rendszerességgel

Programok:

-          Mindennapos lovaglás, tudásszinthez és fizikumhoz mérten

-          Csapadékos időjárás esetén fedett-pályás lovaglási lehetőség biztosítása

-          Lovas előadások, elméleti oktatás

-          Lovak körüli teendők elsajátítása

-          Rossz idő esetén délután filmvetítés a Klub teremben

-          Kézműves foglalkozások

-          Botanikus kert és az Agora Tudományos Élményközpont meglátogatása*

-          Debreceni Állatkert*

-          Nagyerdei természetjárás


* Szervező a program változtatásának jogát fenntartja.

* 10 fő jelentkező alatt a turnus nem indul

 

Étkezés: napi háromszor (tízórai, kétfogásos ebéd, uzsonna), korlátlan folyadék-fogyasztási lehetőség. Egyéni étkezési sajátosságokat is figyelembe tudunk venni.

 

Az alábbi hivatkozásokra kattitnva automatikusan megjelennek a letölthető dokumentumok, melyek a jelentkezéshez szükségesek:

Jelentkezési lap

Felelősségvállalási nyilatkozat

 

Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-30/362-7366

 

Turnusok (2019):

 

Turnus Tábor kezdete Tábor vége Napok száma  
 
1 június 24. hétfő június 28. péntek 5  
2 július 1. hétfő július 5. péntek 5  
3 július 8. hétfő július 12. péntek 5  
4 július 15. hétfő július 19. péntek 5  
5 július 22. hétfő július 26. péntek 5  
6 július 29. hétfő augusztus 2. péntek 5  
7 augusztus 5. hétfő augusztus 9. péntek 5  
8 augusztus 12. hétfő augusztus 16. péntek 5  

Helyszín:                        Debreceni Lovasakadémia – 4032 Debrecen, Kartács utca 053/2 hrsz.

Részvételi díj:                  40.000,- Ft/fő/turnus, 5 % testvér kedvezmény, turnusismétlőknek szintén 5 % kedvezmény

                                               Egyetemi dolgozók gyermekeinek 10 % kedvezmény

A tábor napközis:           Hétfőtől-péntekig 7:30-16:30 ig

Kötelező felszerelés:     zárt cipő, hosszú nadrág, esőkabát, sapka/kalap, naptej, szúnyogriasztó, kullancsriasztó, kulacs

 

 

A debreceni Lilla téri Általános Iskolával kötött együttműködés keretein belül a 2- 3. osztályos gyerekek testnevelés óráikat 14 héten keresztül a Debreceni Lovasakadémián töltötték.

A pedagógusok és a gyerekek egyaránt pozitív élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak!

1. Fedeles – Világítás-korszerűsítésen, tisztító festésen van túl a Lovasakadémián lévő fedeles. Megtörtént továbbá az ajtók cseréje, új- korszerű alumínium akadálypark került megvásárlásra. A pálya talaja európai színvonalú üveghomok- és textil keveréke, melynek kiváló minőségét folyamatos karban-tartással biztosítunk (minden napos öntözés, talajművelő). honlap 0424

 

2. Oktató terem - Új, korszerű igényeknek megfelelő, 32 személy befogadására alkalmas terem. A helyiség klimatizált, projektorral és vetítővászonnal felszerelt. Alkalmas a Debreceni Egyetem Ménesgazda képzésében részt vevő hallgatók előadásainak kihelyezésére, illetve külsős szakemberek előadásának megtartására is.

honlap 0489

 

3. Társalgó helyiség – Szakmai megbeszélések, tárgyalások helyszíneként szolgál. Állítható LED televízión keresztül megtekinthetőek az aktuális lovas- sportesemények.

honlap 0485

 

4. Nyerges - 28 új zárható nyerges szekrény került beszerzésre, melyben kényelmesen el férnek a lovasok mindennapok során használt felszerelései. A szekrények alapfelszereltsége a nyeregtartó, 2-2 db beépített polc, illetve kantártartó fogasok. A helyiségben hideg- meleg vizes csizmamosó áll rendelkezésre, s elhelyezésre került egy nyeregalátét szárító is.

honlap 0429honlap 0430

 

5. Öltöző, zuhanyzó, mosdó – Különálló, női- férfi öltöző, zárható szekrényekkel, zuhanyzókkal, kézmosó- és illem helyiségekkel.

honlap 0444honlap 0447honlap 0441

 

6. Klubhelyiség – Mini–konyhával (mosogató, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő), kávé-automatával, üdítő-automatával, jégkrém - szekrénnyel felszerelt helyiség, ahonnan egyenes kilátás nyílik a fedelesben f olyó edzésekre.

20180427 112034

 

Megszépült és megújult a Debreceni Lovasakadémia: másfél év alatt százmillió forintból korszerűsítették a pályákat, az istállókat és a kiszolgáló infrastruktúrát.

A 2000 óta a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő Kartács utcai Lovasakadémia fontos szerepet tölt be nem csak az Egyetem, de a város életében is. A lovarda egyrészt infrastrukturális és tudományos hátteret nyújt az agrárkar ménesgazda hallgatóinak oktatásához, illetve a sporttudományi képzés részeként a lovaskultúra megismeréséhez. Mindeközben pedig egyre több hallgató választja szabadidős tevékenységként is a lovaglást és a testnevelés órákat is egyre többen váltják ki lovaglással – közöttük szép számmal képviseltetik magukat külföldi hallgatók is – mondta Bács Zoltán kancellár.

A Lovasakadémia jelenleg 52 lónak ad otthont, közülük 16 az egyetem tulajdona. Az intézmény gidrán lovak tartásával és tenyésztésével rész vesz hagyományos magyar fajtánk génmegőrző programjában is.

- Az elmúlt másfél évben százmillió forint összértékű fejlesztés valósult meg a telepen. Speciális üveghomok alapanyaggal borítottuk a szabványméretű fedett pályát, ami a létező legkorszerűbb technológia, a világ vezető lovardáiban ezt alkalmazzák. Felújítottuk a külső pálya talaját is és sátortetővel láttuk el, így már két fedett pályája van a központnak. Elkészült emellett a 18 bokszos új istálló, ami lehetőséget adott a bértartott lovak számának növelésére – sorolta az újdonságokat Wachter István, a Debreceni Lovasakadémia Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A pályák, az istállók és az utak korszerűsítése után második ütemben a főépület, az öltözők és a nyeregtárolók felújítása kerül majd sorra.

Az egyetemi hallgatók és a Debreceni Lovasakadémia KHT Sportegyesület 15 versenyzője mellett 40-50 gyermek is jár lovagolni a Kartács utcába, őket hat pónilovon oktatják, nyáron pedig lovastáborokat is szerveznek nekik. 

A Debreceni Egyetem Lovasakadémiája a Magyar Nemzeti Lovas Turisztikai Szövetség országos túraútvonal-fejlesztési programjába is bekapcsolódik majd a Hajdú-Bihar megyében kijelölt két lovas turisztikai pont egyikeként.

 

 

 

 

2019 Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30